Reiseliv, operasang, Prøysensang – bon voyage!

Hei, hello, bonjour!

Joda, man blir språkforvirret og reisevant som frilans operasanger. Det er stort sett veldig gøy – og pittelitt slitsomt til tider.
Ser på SAS-appen (genial app btw) at jeg har reist litt over en gang rundt jorda til sammen fra nyttår 2016.. Så Kastrup og flyet er blitt mitt tredje hjem. Bare å bli venner med dem så fort som mulig har jeg skjønt.

Jeg har fått meg en liten utdannelse siden sist – så nå kan jeg (i tillegg til operasanger) kalle meg for Timanilærer med Level 1 utdannelse! Jeg kommer til å fortsette med Level 2 – for studiet er enestående!! 🙂 Er du musiker og interessert i hvordan kropp, sinn, nerver, muskler.. ja, det meste henger sammen – så er det her noe jeg kan anbefale på det varmeste! Her er en nettside om interesse: www.timani.no. Eller du kan alltids kontakte meg på mail eller telefon som du finner på sida her. Jeg tar imot alle slags elever – jeg har mest erfaring med sangere, men underviser gjerne i andre instrumenter også. Alle har jo en kropp som brukes når man spiller eller synger på instrumentet sitt. =) Her er den herligste klassen min:

12524352_10153837000430049_4281113117492707164_n

Jobben som møremusiker har tredd i kraft litt mer siden sist jeg skrev her, og jeg er ofte på reisefot til hjemtraktene og omegn, for å gjøre ulike prosjekt. Sist prosjekt jeg kommer til å huske i lang tid var samarbeidet med Sinfoniettaen og Per Kristian Skalstad. Her fikk jeg nemlig boltre meg på et repertoar jeg virkelig elsker, som jeg gjerne vil gjøre mer av. Nemlig Ann Trueloves arie fra The Rakes Progress av Stravinsky. For en musikk – Stravinsky er offisielt en av mine absolutte yndlings komponister!

Her er fra Romsdals Budstikke etter konserten, og jeg er VELDIG glad!
P.S video av arien fra konserten er på vei.

1913973_10153419168960544_6320958023650522415_n
Romsdals Budstikke – the day after concert. «So much voice in a so little body» – direct translate from the Norwegian headline. Quite a google translate inspired spelling, I must add.

 

Så ble det påskestund med gull i munn – i København. Her fikk jeg gjøre bl.a Arvo Pärts Stabat Mater for tre strykere og tre stemmer. Utrolig sart og vakker musikk og vanskelig musikk, rent teknisk! Det var en fin utfordring å få i Lindevang kirke. Nå har jeg da midlertidig permisjon fra kirka i København fordi det er rett og slett så mye jobb utenom =D

Fra 1. april har jeg vært med på barnehageturné for Møremusikarane og Den Kulturelle Skolesekken. Det er utrolig gøy å få møte så mange barn som har en helt spontan reaksjon på alt vi gjør, og ikke minst alt det DE kommer på underveis. Og SÅ mange unger som har både to og tre sparegriser der hjemme – det lover godt for fremtidens økonomiske bevisshet. Og jeg må nesten få med at mesteparten av turnéen foregår på Sunnmøre. 😉 Her har jeg fått noen utrolige fine dager med turer både hit og dit:

IMG_1334

Ålesund by sett fra Aksla.
Første bildet er fra vakre Alnes fyr. Bilde to er Ålesund by sett fra Aksla.

 

Også var jeg på en photoshoot hos Anita Grønland i Molde – gode portrettbilder er utrolig viktig i dette yrket, og mine ønsker ble innfridd hos Anita! Her er ett av de jeg ble mest fornøyd med:

Foto: Anita Grønland
Foto: Anita Grønland

 

Imellom barnehagekonsertene (og photoshootene 😉 ) driver jeg med å repetere og å innstudere både SVADBA og Le Nozze di Figaro. Jeg må jobbe mye med memorisering og språk – spesielt i den nyskrevne a cappella operaen SVADBA. Jeg gleder meg veldig mye til å jobbe både i Frankrike og England. Og det blir ikke ferie på meg før 8.juli. Det blir spennende! Er du interessert i å vite mer om når og hvor dette skjer så kan du gå inn på:

SVADBA:  http://www.angers-nantes-opera.com/svadba.html

Le Nozze di Figaro:  https://lfo.org.uk/opera/figaro

The one and only: LE NOZZE DI FIGARO =D
The one and only: LE NOZZE DI FIGARO =D

 

På gjensyn og gjenhør!

Au revoir, see you soon! =)